Bioptron lámpa – megéri az árát?

Bioptron lámpa – megéri az árát?

Bioptron lámpát legtöbben bőrproblémák vagy megfázás kezelésére vásárolnak, bár még számtalan egészségügyi probléma hatékonyan kezelhető használatával. Jó érzés, hogy viszonylag nagy felületet tudunk vele bevilágítani, és télen a sárga fénnyel kicsit pótolhatjuk a napsütés hiányát.

Azonban azt tudni kell, hogy a Bioptron lámpa végül is egy egyszerű izzó, ami elé egy polar szűrőt, egy műanyag lapot raknak, ami polarizálja a fényt. Az, hogy egy egyszerű eszközből ilyen drága, sokak számára elérhetetlen áru termék lett, annak köszönhető, hogy a magyar kutatás Magyarországon nem talált befektetőket, így kikerült Svájcba, és ott lett végleges formába öntve, ott kapott márka nevet – BIOPTRON – és lett a direkt értékesítéssel, MLM-el foglalkozó Zepter cég terméke.

 

Erről így ír a Wikipédia: „ A Bioptron-lámpa egy fényforrásból, egy polarizátorból, egy tükörből, színszűrőkből és lencsékből áll. A fényforrás halogénizzó, a polarizátor egy Brewster-tükör.

A tükrök és lencsék feladata a fény fókuszálása a kezelendő területre. A fényforrás spektrumát néhány típusban színszűrővel szűkítik. A Bioptron-lámpák három változatban kaphatók, melyek méretükben térnek el.  Az előállítási költség a viszonylag egyszerű felépítésnek köszönhetően alacsony, kb. 5000 Ft, a kiskereskedelmi ár meglehetősen magas, 100-800 ezer forint között változik.
A magas ár és a viszonylag egyszerű technika ellenére a termék igen sikeres.

A legtöbb hozzászóló a fórumokon nem a hatásában kételkedik, hanem azt mondja, hogy ez pár ezer forintból összerakható.
A terméket – a Zepter más termékeihez hasonlóan – közvetlen értékesítéssel és a kereskedelemben is forgalmazzák.”

Szintén a Wikipédia írja: „A Bioptron-lámpákhoz színszűrőket is árul a forgalmazó, az általuk előállítható színes fény a cég hirdetései szerint a hinduista mitológiából ismert hét csakrán keresztül fejti ki hatását. Ugyanakkor Patricia Mercier szerint a csakrákat csak az 1940-es években hozták összefüggésbe a hét alapszínnel.

A szín-csakraterápiának bizonyított hatása nincs.”

A magas ár ellenére, a hozzákapcsolt profi marketingnek köszönhetően azonban nagyon elterjedt a Bioptron lámpa használata, akár orvosi körökben, de családi otthoni használatra is, már azok között, akik megengedhetnek maguknak egy 849900Ftos kiadást, esetleg tagként csak 764910 Ft-ot.

Maradjunk abban, hogy a lámpa használatával sok jó eredményt értek el, annak ellenére, hogy a Bioptron lámpa csak a bőr felszínére hat, nem tud mélyebbre hatolni, bár van, aki igyekszik azt állítani, hogy igen. Ezért a Bioptron lámpa egy nagyon hasznos eszköz, termék hisz a maga területén és módján sok embernek segített a gyógyulásban, de ma már sokkal olcsóbban, sokkal nagyobb hatást el lehet érni a lágylézer segítségével.

Ez a videó egyértelmű bizonyíték rá, hogy a polarizált lámpa elveszti polarizációs hatását a bőrben így nem tud azon áthatolni, mélyebben hatni.

Azonban a technika fejlődik nem áll meg, és ami régen újdonság volt, ma már elavult is lehet.

A Bioptron lámpa egyik ötletgazdája, Dr. Rózsa Károly volt, ezért a BIOPTRON lámpa szabadalmának résztulajdonosa is volt. Az ő kutatócsoportjából indult ki az ötlet, amit végül más valósított meg és más csinált belőle nagy üzletet. A Bioptron lámpa valóban nagy üzlet volt a Zepter cégnek,  és sok kisebb  cég szeretett volna hasonló bevételre szert tenni, ezért a szabadalom lejárta után  elkezdtek a  Bioptron lámpához hasonló, különböző nevek alatt  futó  fényforrásokat piacra dobni, már jóval alacsonyabb áron.

Ma már sok cég hivatkozik ezekre a felfedezésekre és dobja piacra a maga által gyártott polarizált fényű lámpákat, aminek minősége, hatásfoka, és hitelessége nem mindig bizonyított, márpedig egy polarizált fényű lámpa hatékonysága nagyon sok tényezőtől függ.

Ilyenek például az Activelight lámpa, Vivamax vivalight, Wagner Home, Rextra, Scarslight, Wellmed, Tchibo, Bremed és sorolhatnám még. Ami jó azt másolják mindig.

Dr. Rózsa Károly

Azonban a polarizált fény hatása messze nem annyira hatékony, mint a lágylézer készülékeké, amik közül a legkiemelkedőbb a szintén dr. Rózsa Károly nevéhez kötődő Safe Laser készülék.

Ezen a területen is van sok hasonló próbálkozás, készülék, de mindegyik veszélyes a szemre, így csak védő szemüveg mellett használható, másrészt erejük és hatásfokuk messze alul marad a Safe Laser készülékhez képest.

A Safe Laser lámpa kisebb területet tud besugározni mint a Bioptron lámpa, de a lézerfény 3-as tulajdonságának köszönhetően – polarizált, koherens, monochrom – sokkal nagyobb energiát tud leadni, és valóban 6-8 cm-re mélyre is lehat, nem csak a felszínt kezeli. Igy az ízületek, a csontok, porcok, és a bőr mélyebb rétegeire is gyógyító biostimuláló hatással van.

Hasonlatként ez olyan mint mikor egy bográcsban akarunk gulyást főzni, és az egyik bogrács alá egy gyertyát rakunk a másik alá meg sok fát.

A gyertya is hosszú idő alatt leadja azt az energiát, de az nem tudja felmelegíteni a levest. A tűzifa viszont hamar leadja az energiát és felforr a leves.

A szervezet biostimulációs folyamatai is ilyenek, egy nagyobb lökés, hatás biztosabban beindít folyamatokat, mint egy kis „csiklandozás”.

Ha megakarod ismerni dr Rózsa Károly találmányát, szabadalmát a Safe Lasert itt még olvashatsz róla.

Ha még többet szeretnél olvasni a lézerfényterápia fejlődéséről és a Bioptron lámpáról itt olvashatsz.

Ha vásárolni szeretnél Safe Laser készüléket akkor itt vannak a lehetőségek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük